Werforganisatie

Onthaaldag

Aan onze hogeschool en in onze opleiding staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen op de opleidingsonthaaldag. Deze onthaaldag is een unieke gelegenheid om medestudenten en enkele docenten te leren kennen in een ontspannen sfeer.

We maken van deze gelegenheid ook gebruik om je de meest essentiële informatie mee te geven, zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten.

Alle studenten worden verwacht op vrijdag 18 september 2020 om 13:00u in lokaal 0W18.

 • Ontvangst
 • Verwelkoming door opleidingshoofd
 • Kennismaking met de hogeschool, de campus, de opleiding en het docententeam
 • ICT-inleiding: PC-vereisten, beschikbare software, …
 • Voorstelling online leerplatform Toledo, studentenportaal, KULoket en uurrooster
 • Voorstelling STUVOplus: (sociale) studentenvoorzieningen, studiebegeleiding, fiets huren, sport, ontspanning, parking, catering …

Deze introductiedag zal eindigen rond 16u00.

Start academiejaar

Maandag 21 september 2020 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Persoonlijke beschermmiddelen en uitrusting voor de bedrijfs- en werfbezoeken en voor het werkplekleren

Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): helm, veiligheids­schoenen, werkkledij (werkbroek, werkvest of overall) is verplicht tijdens de werfbezoeken, bij sommige bedrijfsbezoeken en tijdens het werkplekleren.
Bij de uitvoering van oefeningen op de campus en bij bedrijfs- en werfbezoeken is bovendien het dragen van een fluohesje verplicht.

Je hebt deze beschermingsmiddelen nodig vanaf de 2de week: stel de aanschaf ervan dus niet uit aub.

Verplicht aan te schaffen via de webshop https://odisee.atworkshop.be

 • Signalisatiehesje – fluogeel met Odisee-logo
  Opgelet: het signalisatiehesje moet over de normale kledij (inclusief een jas) gedragen worden. Hou hiermee rekening bij de maatkeuze.
 • Veiligheidshelm – wit met Odisee-logo

Verplicht aan te schaffen, naar keuze al of niet via de webshop https://odisee.atworkshop.be

 • Veiligheidsschoenen
  Veiligheidsschoenen mogen ook zelf worden aangeschaft of schoenen reeds in bezit kunnen worden gebruikt. Deze veiligheidsschoenen moeten voldoen aan de S3-codering voor bouwwerken.
  De S3-codering attesteert dat de veiligheidsschoengeschikt is voor beroepsdoeleinden: een speciale veiligheidsneus biedt bescherming tegen vallende voorwerpen, de schoen heeft verder een gesloten hiel, antistatische eigenschappen, een energie-absorberende hak, een waterdichte schacht, een stalen tussenzool en een geprofileerde loopzool.

Opgelet
Als je materiaal, besteld bij atworkshop, bij het begin van het academiejaar (dwz. op maandag 21 september) ter beschikking wilt hebben, moet je bestellen uiterlijk op 15 september! Later bestellen kan weliswaar ook nog, maar dan zal jouw bestelling wellicht ook later geleverd worden, waardoor het risico bestaat dat je aan de eerste sessies van bepaalde leeractiviteiten niet kan deelnemen.

Laptop: indicatieve systeemvereisten

In de opleiding wordt intensief gebruik gemaakt van ICT-toepassingen (MS Office, MS Project, BricsCAD, calculatiesoftware, BIM-software). Bij voorkeur schaf je een laptop aan. Indicatieve systeemvereisten zijn:

 • Besturingssysteem:       Microsoft Windows 10, laatste updates geïnstalleerd
 • Processor:                     min. 2.5 GHz
 • RAM geheugen:            min. 8 GB, meer is beter als het betaalbaar is
 • Schermresolutie:           min. 1920 x 1080
 • Grafische kaart:             min. 1 GB GPU met 29 GB/s bandbreedte en DirectX 11 compatibel, beter: 4 GB GPU met 106 GB/s bandbreedte

Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

 • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
 • Vervangtoestel inbegrepen
 • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

Meer informatie vind je hier.

Software

Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via academicsoftware.
​Je vindt de tegel ‘Software nodig?' op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.

Studiekosten

In de loop van het academiejaar zal via factuur een forfaitair bedrag van € 2 per opgenomen studiepunt per academiejaar aangerekend worden om de kosten te dekken voor o.m. het gebruik van het materieel en het materiaal dat de opleiding Bouw ter beschikking stelt, het busvervoer voor werfbezoeken, losse kopies en planafdrukken edm. Aangezien het een forfaitaire dekking betreft, is er geen oorzakelijke relatie tussen de inhoud van de leeractiviteiten op het Individuele Studieprogramma en de aangerekende kost.

Bijv.: Neem je als nieuwe (model)student 60 studiepunten op, dan bedraagt deze kostentoerekeningsfactuur 60 x € 2 = € 120.