Sociaal werk

Onthaaldagen

Aan onze hogeschool staat de student centraal. We willen je dan ook graag leren kennen en persoonlijk verwelkomen op onze co-hogeschool en in onze opleiding.

Voor zowel de 1ste, 2de en 3de jaars studenten van onze reguliere opleiding Sociaal Werk zal er geen onthaalmoment in de week van 14 september 2020 georganiseerd worden (dat weekje  ben je dus nog vrij), maar wél (verplichte) opstartmomenten in de 1stelesweek van het academiejaar ( = week van 21 september 2020).

Deze (verplichte) opstartmomenten in die eerste lesweek zullen ook vermeld staan in het persoonlijk uurrooster van iedere student.  We geven hieronder ook een kort overzicht van deze opstartmomenten, zodat het duidelijk is voor iedereen.

 • 1ste jaar reguliere opleiding Sociaal Werk

We verwachten jou heel graag op maandag 21 september om 9u00 tot 15u30 op de campus in Brussel in het lokaal 6201 (dit lokaal bevindt zich in het Hermesgebouw = gebouw met de groene ramen; en daar via de hoofdingang van dit gebouw (=huisnr. 2) op de 6de verdieping --> lokaal 6201).   We zullen de opleiding en onze aanpak voor dit academiejaar toelichten, kennismaken met aan aantal docenten en in kleine groepen op stap gaan in de stad. Breng dus zeker gemakkelijk schoeisel mee en eventueel ook regenkledij. Dus je krijgt tijdens deze opstartmomenten alleszins ook zeker alle info die in andere opleidingen op een onthaaldag zou gegeven worden; bij ons heeft het gewoon een ietsje andere naam en staat het niet gepland in de week van 14/09 maar wél op maandag 21/09.

Op dinsdag 22 september vanaf 9u vliegen we erin met heel wat inleidende lessen op de campus, gegeven door docenten die nadien vooral online les zullen geven.  Dus zeker ook niet te missen.
Omdat je zeker snel digitaal ook ‘mee’ moet zijn, vragen we jou ook om dinsdag je laptop mee te brengen, zodat meteen de nodige informatica-toepassingen, gebruik van je Odisee-mail, gebruik van het leerplatform Toledo, … kunnen in orde gebracht worden.  Voor wie hier niet over kan beschikken, willen we dan graag samen naar een goede oplossing zoeken.

Ook de volgende dagen van die eerste week wordt cruciale informatie gegeven én in kleine groepen gewerkt, ondermeer in het OPO Beroepspraktijk 1 om er een geslaagd academiejaar van te maken.
Ook de week nadien zullen nog nieuwe lessen opgestart worden, waar we jouw aanwezigheid steeds verwachten.  Coronaproof natuurlijk!

Deze startweken zijn dus zo cruciaal dat we ze graag als ‘verplicht’ willen aanduiden.  Tevens is het een unieke gelegenheid om jouw nieuwe medestudenten en de docenten in onze opleiding te leren kennen in een fijne en studentikoze sfeer.
We maken er samen met jou een fantastisch (én coronaproof) academiejaar van!

 • 2de jaar reguliere opleiding Sociaal Werk

Het verplicht opstartmoment wordt georganiseerd op dinsdag 22 september:

 • 2MW : di 22/09 - 9u-11u in lokaal 5102 (Hermesgebouw, 5de verdieping)
 • 2PW : di 22/09 - 9u-12u in lokaal B 00-01 (lokaal in het halletje / enkele trapjes op - recht tegenover de receptie in T’Serclaesgebouw)
 • 2SCW : di 22/09 – 9u-11u in lokaal 1404 (dit is in het Hermes III-gebouw, dus via de lager gelegen ingang!)

We vragen hier ook zeker jouw verplichte aanwezigheid, zodat je jouw 2de opleidingsjaar correct en vlotjes mee kan opstarten en meteen mee bent.
Belangrijk: bekijk ook zéker jouw persoonlijk lessenrooster te raadplegen a.u.b.  Mogelijks heb je immers ook al lessen op maandag 21 september en/of op dinsdag 22 september aansluitend op het opstartmoment + de anderen dagen vanaf die week van 21 september; dit is afhankelijk van jouw persoonlijk ISP.

 • 3de jaar reguliere opleiding Sociaal Werk

Het verplicht opstartmoment wordt georganiseerd op maandag 21 september:

 • 3MW : maa 21/09 - 10u-13u in lokaal B -0,5-01 (aan binnentuin T’Serclaes)
 • 3PW : maa 21/09 - 11u-13u in lokaal 3202 (Hermesgebouw, 3de verdieping)
 • 3SCW : maa 21/09 – 9u-13u in lokaal 1404 (dit is in het Hermes III-gebouw, dus via de lager gelegen ingang!)

We vragen hier ook zeker jouw verplichte aanwezigheid, zodat je jouw 3de opleidingsjaar correct en vlotjes mee kan opstarten en meteen mee bent.
Belangrijk: jouw lessen starten eveneens diezelfde dag, dus na het opstartmoment zal je hoogstwaarschijnlijk in de namiddag al les hebben (ifv jouw persoonlijk ISP). Dus gelieve hiervoor zéker jouw persoonlijk lessenrooster te raadplegen a.u.b.

Voor meer informatie over deze startdagen/-weken kan je ook steeds terecht bij het studiegebiedsecretariaat : Ellen Crombez – ellen.crombez@odisee.be

Start academiejaar

Maandag 21 september 2020 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Laptop

Om de opleiding te volgen, moet je beschikken over je eigen laptop. Bekijk de systeemvereisten.

Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

 • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
 • Vervangtoestel inbegrepen
 • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

Meer informatie vind je hier.

Software

Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via de appstore. Je vindt ook een basispakket via academicsoftware.
​Je vindt de tegels 'Appstore' en 'Software nodig?'
(academicsoftware) op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.