Psychosociale gerontologie

Stevig uit de startblokken

We willen je van bij de start ondersteunen met een aantal sessies over studeervaardigheden en we willen je helpen om de opleiding met meer zelfvertrouwen aan te vatten.

Daarom organiseren we op donderdag 6 september van 10u00 tot 15u30 een 'zomersessie studeervaardigheden'. Of je kan ook deelnemen aan het coachingprogramma op dinsdag 11 september en dinsdag 9 oktober, telkens van 9u tot 16u.
Meer informatie volgt.

In de loop van het academiejaar origaniseren we nog de volgende sessies. Deze worden georganiseerd buiten de reguliere lesdagen:

  • Studeervaardigheden
  • Beantwoorden van (examen)vragen
  • Taalondersteuning door een taalcoach
  • Omgaan met faalangst

Start academiejaar

Het academiejaar start met een introdcutiedag op donderdag 13 september. Je wordt verwacht om 9u voor een onthaalsessie. Deze duurt tot 12u30. Na de middagpauze volgt de eerste les van 13u45 t.e.m. 17u.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Instapportfolio

Om te kunnen starten in de bachelor-na-bachelor Psychosociale Gerontologie, dien je een instapportfolio te vervolledigen. Beschik je niet over het juiste diploma hoger onderwijs dat rechtstreeks toegang verleent tot deze opleiding? Dan kan je via een toelatingsassessment  toch toelating krijgen om te starten in de opleiding. Daartoe dien je het instapportfolio verder te vervolledigen, zal je een gesprek hebben met een docent of stafmedewerker en zal je een schriftelijke proef moeten afleggen (verhandeling). Voor meer informatie daarover kan je contact opnemen via info.schaarbeek@odisee.be.