Orthopedagogie

Onthaaldagen

We nodigen onze nieuwe eerstejaarsstudenten graag uit op de onthaaldag van de opleiding Bachelor in de Orthopedagogie. Een onthaal dat inzet op het klaarstomen richting hoger onderwijs, waarbij je meteen kennis maakt met je klasgenoten en de docent die jouw traject mee zal opvolgen in het eerste jaar.

We willen voor jou een warm onthaal voorzien op campus Dilbeek, onder het motto ‘Proud to be Parnas, proud to be different’. Dit onthaal zal je optimaal voorbereiden op je eerste jaar en zal je kansen vergroten om een mooi parcours af te leggen in onze opleiding. In de voormiddag lichten we al een tipje van de sluier op omtrent onze visie op het beroep van ondersteuner-begeleider en zijn we benieuwd naar jullie visie. In de namiddag zijn er enkele inhoudelijke sessies, is er ruimte om uitgebreid met elkaar kennis te maken en om onze mooie groene campus te verkennen.

Deze onthaaldag gaat door op vrijdag 20 september van 9u tot 16.30u. ’s Middags krijg je een lekkere lunch aangeboden door Stuvo+. Je hoeft dus geen eten te voorzien.

We rekenen op jouw komst, met andere woorden: dit is een eerste verplichte schooldag.

Voor meer informatie kan je mailen naar onthaal.dilbeek@odisee.be of bellen naar het nummer 02 466 51 51.

Start academiejaar voor alle studenten

Maandag 23 september 2019 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen voor alle studenten van de opleiding.

Dit is dus het eerste moment dat de 2de en 3de jaarsstudenten ook op de campus worden verwacht. Voor hen vangen we het academiejaar aan met een introductiesessie van 2 uur.

Let op! Doorheen de eerste weken staan er meerdere sessies gepland (zowel voor 1e, 2de en 3de jaarsstudenten). De sessies zullen op logische momenten in jullie traject worden aangeboden. Het kan bijvoorbeeld gaan over het aanbod van Stuvo+, een sessie over stages in de opleiding, een voorstelling van Perkilo de studentenclub, studeren in het buitenland, enz. Sommige sessies zijn verplicht, andere sessies zijn vrijblijvend. Wees gerust, je zal ruimschoots op voorhand het programma krijgen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.
Je wordt na inschrijving automatisch toegewezen aan een klasgroep.

Opleidingsfase 1 (1B OR) -> 4 klasgroepen: 1B OR/P1 - 1B OR/P2 - 1B OR/P3 - 1B OR/P4 
Opleidingsfase 2 (2B OR) -> 4 klasgroepen: 2B OR/P1 - 2B OR/P2 - 2B OR/P3 - 2B OR/P4
Opleidingsfase 3 (3B OR) -> 4 klasgroepen: 3B OR/P1 - 3B OR/P2 - 3B OR/P3 - 3B OR/P4

Op de lesroosters staat bij elke les vermeld welke klasgroepen de les moeten volgen.
Bijvoorbeeld:

  • 1B OR/P3     Deze les is enkel voor klasgroep P3
  • 1B OR/P3-4  Deze les is voor klasgroep P3 en P4
  • 1B OR/P1-4  Deze les is voor alle klasgroepen samen

Specifieke kledij

Bepaalde praktijksessies vinden plaats in de sportzalen, waar het verplicht is om indoorschoenen te dragen (schoenen die enkel binnen worden gedragen). Je zorgt ook best voor gemakkelijke kledij.

Lockers

Aan het onthaal van Campus Dilbeek kan je terecht voor het huren van een locker. 
Je betaalt éénmalig een waarborg van € 25, die wordt teruggestort op aanvraag wanneer je je locker niet meer gebruikt.

Hoe kan je een locker aanvragen:

  • Kom met je studentenkaart naar het onthaal.
  • Betaal je waarborg (€ 25) via bancontact.
  • De dag erna ontvang je je kleur en het nummer van je locker.

De lockers bevinden zich op de benedenruimte aan de sportinfrastructuur. Je kan je locker openen door je studentenkaart voor de locker van jouw kleur (we hebben 3 kleuren) te houden. Je zal een kleine klik horen; het slotje van jouw locker opent zich. Als je ondertussen vergeet naar je locker te gaan zal dit zich na 8 seconden opnieuw sluiten (veiligheid). Je kan tijdens je hele studietijd op campus Dilbeek je eigen locker behouden. Als je je locker niet meer wenst te gebruiken kom je met je studentenkaart naar het onthaal. Je kaart wordt dan gedeactiveerd en je waarborg wordt teruggestort. Er zijn ook nog een 40-tal lockers (rode lockers in het begin van de gang) beschikbaar met sleutel voor studenten die liever dit formaat verkiezen.