Orthopedagogie

Onthaaldagen voor eerstejaarsstudenten

We nodigen onze nieuwe eerstejaarsstudenten graag uit op de onthaaldagen van de opleiding Bachelor in de Orthopedagogie. Een onthaal dat inzet op het klaarstomen richting hoger onderwijs, waarbij je meteen kennis maakt met je klasgenoten en de docent die jouw traject mee zal opvolgen in het eerste jaar.

We willen voor jou een warm onthaal voorzien op campus Dilbeek, onder het motto ‘Proud to be Parnas, proud to be different’. Dit onthaal zal je optimaal voorbereiden op je eerste jaar en zal je kansen vergroten om een mooi parcours af te leggen in onze opleiding. Op donderdagvoormiddag lichten we, samen met ervaringsdeskundigen, al een tipje van de sluier op omtrent onze visie op het beroep van ondersteuner-begeleider en zijn we benieuwd naar jullie visie. In de namiddag is er ruimte om uitgebreid met elkaar kennis te maken. Op vrijdag begint de dag in onze ‘leergroep’ en maak je kennis met deze manier van werken. Nadien volgt er een digitaal spel om onze mooie groene campus te verkennen en kennis te maken met de opleiding. Vrijdagnamiddag trekken we naar Brussel.

Deze onthaaldagen gaan door op donderdag 17 en vrijdag 18 september 2020 van 9u tot 16.30u. We rekenen op jouw komst!

Omwille van de huidige coronamaatregelen dien je zelf je lunch (eten en drinken) mee te brengen. Er is geen catering op de campus en er kunnen geen broodjes geleverd worden.

Voor meer informatie kan je mailen naar onthaal.dilbeek@odisee.be of bellen naar het nummer 02 466 51 51.

Start academiejaar voor tweedejaarsstudenten

Maandag 21 september 2020 worden onze tweedejaarsstudenten onthaald. Het is al weer een poosje geleden dat jullie live op de campus aanwezig waren.

We nemen uitgebreid tijd om afscheid te nemen van je vorige klas en kennis te maken met je nieuwe groep. In de namiddag krijg je veel informatie over het verloop van het academiejaar.

Start academiejaar voor derdejaarsstudenten

Dinsdag 22 september 2020 worden onze derdejaarsstudenten onthaald. Het is al weer een poosje geleden dat jullie live op de campus aanwezig waren.

We nemen uitgebreid tijd om afscheid te nemen van je vorige klas en kennis te maken met je nieuwe groep. In de namiddag krijg je veel informatie over het verloop van het academiejaar.

En verder!

Let op! Doorheen de eerste weken staan er meerdere sessies gepland (zowel voor 1e, 2de en 3de jaarsstudenten). De sessies zullen op logische momenten in jullie traject worden aangeboden. Het kan bijvoorbeeld gaan over het aanbod van Stuvo+, een sessie over stages in de opleiding, een voorstelling van Perkilo de studentenclub, studeren in het buitenland, enz. Sommige sessies zijn verplicht, andere sessies zijn vrijblijvend. Wees gerust, je zal ruimschoots op voorhand het programma krijgen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.
Je wordt na inschrijving automatisch toegewezen aan een klasgroep.

Opleidingsfase 1 (1B OR) -> 4 klasgroepen: 1B OR/P1 - 1B OR/P2 - 1B OR/P3 - 1B OR/P4 
Opleidingsfase 2 (2B OR) -> 4 klasgroepen: 2B OR/P1 - 2B OR/P2 - 2B OR/P3 - 2B OR/P4
Opleidingsfase 3 (3B OR) -> 4 klasgroepen: 3B OR/P1 - 3B OR/P2 - 3B OR/P3 - 3B OR/P4

Op de lesroosters staat bij elke les vermeld welke klasgroepen de les moeten volgen.
Bijvoorbeeld:

  • 1B OR/P3     Deze les is enkel voor klasgroep P3
  • 1B OR/P3-4  Deze les is voor klasgroep P3 en P4
  • 1B OR/P1-4  Deze les is voor alle klasgroepen samen

Specifieke kledij

Bepaalde praktijksessies vinden plaats in de sportzalen, waar het verplicht is om indoorschoenen te dragen (schoenen die enkel binnen worden gedragen). Je zorgt ook best voor gemakkelijke kledij.

Laptop

Om de opleiding te volgen, moet je beschikken over je eigen laptop. Bekijk de systeemvereisten.

Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

Meer informatie vind je hier.

Software

Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via de appstore. Je vindt ook een basispakket via academicsoftware.
​Je vindt de tegels 'Appstore' en 'Software nodig?'
(academicsoftware) op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.

Lockers

Aan het onthaal van Campus Dilbeek kan je terecht voor het huren van een locker. 
Je betaalt éénmalig een waarborg van € 25, die wordt teruggestort op aanvraag wanneer je je locker niet meer gebruikt.

Hoe kan je een locker aanvragen:

  • Kom met je studentenkaart naar het onthaal.
  • Betaal je waarborg (€ 25) via bancontact.
  • De dag erna ontvang je je kleur en het nummer van je locker.

De lockers bevinden zich op de benedenruimte aan de sportinfrastructuur. Je kan je locker openen door je studentenkaart voor de locker van jouw kleur (we hebben 3 kleuren) te houden. Je zal een kleine klik horen; het slotje van jouw locker opent zich. Als je ondertussen vergeet naar je locker te gaan zal dit zich na 8 seconden opnieuw sluiten (veiligheid). Je kan tijdens je hele studietijd op campus Dilbeek je eigen locker behouden. Als je je locker niet meer wenst te gebruiken kom je met je studentenkaart naar het onthaal. Je kaart wordt dan gedeactiveerd en je waarborg wordt teruggestort. Er zijn ook nog een 40-tal lockers (rode lockers in het begin van de gang) beschikbaar met sleutel voor studenten die liever dit formaat verkiezen.