Orthopedagogie

Onthaaldagen

We nodigen je graag uit op de onthaaldag van de opleiding Bachelor in de Orthopedagogie. Een onthaal dat inzet op het klaarstomen richting hoger onderwijs, waarbij je meteen kennis maakt met je klasgenoten en leert hoe je jouw talent kan inzetten in onze hogeschool.

We willen voor jou een warm onthaal voorzien op campus Parnas, onder het motto ‘Proud to be Parnas, proud to be different’. Dit onthaal zal je optimaal voorbereiden op je eerste jaar en zal je kansen vergroten om een mooi parcours af te leggen in onze opleiding. In de onthaaldag ontmoet je al meteen veel medestudenten en word je ook wegwijs gemaakt door tweede- en derdejaars. Zij kunnen je meteen de in- and outs van de opleiding en de campus vertellen. Ook zal het voltallige docententeam aanwezig zijn, krijg je zicht op de verschillende opleidingsonderdelen en zal je met de verschillende ondersteunende diensten kunnen kennismaken.

Deze onthaaldag gaat door op 21 september van 9u tot 15u. Tijdens de middag wordt een lekkere maaltijd voorzien.

We rekenen op jouw komst, met andere woorden: dit is een eerste verplichte schooldag.

Voor meer informatie kan je mailen naar onthaal.dilbeek@odisee.be of bellen naar het nummer 02 466 51 51.

Start academiejaar

Maandag 24 september 2018 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Trajectbegeleiding

Als je opleidingsonderdelen over verschillende jaren (geïndividualiseerd traject) volgt, dan ben je verplicht om voor de start van het academiejaar langs te gaan bij je trajectbegeleiders, L. Duthoy/Nele De Ganseman.

Op donderdag 20 september 2018 van 10u tot 13u staan de trajectbegeleiders ter beschikking om samen met jou je individueel jaarprogramma (ISP) en collegerooster samen te stellen en goed te keuren. Alle info om je hiervoor in te schrijven en voor te bereiden kan je vanaf begin september vinden op het Studentenportaal/Toledo & ad valvas/aanmelden/my communities/Orthopedagogie/studie en trajectbegeleiding/kies: trajectbegeleiding.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.
Je wordt na inschrijving automatisch toegewezen aan een klasgroep.

Opleidingsfase 1 (1B OR) -> 4 klasgroepen: 1B OR/P1 - 1B OR/P2 - 1B OR/P3 - 1B OR/P4 
Opleidingsfase 2 (2B OR) -> 4 klasgroepen: 2B OR/P1 - 2B OR/P2 - 2B OR/P3 - 2B OR/P4
Opleidingsfase 3 (3B OR) -> 4 klasgroepen: 3B OR/P1 - 3B OR/P2 - 3B OR/P3 - 3B OR/P4

Op de lesroosters staat bij elke les vermeld welke klasgroepen de les moeten volgen.
Bijvoorbeeld:

  • 1B OR/P3     Deze les is enkel voor klasgroep P3
  • 1B OR/P3-4  Deze les is voor klasgroep P3 en P4
  • 1B OR/P1-4  Deze les is voor alle klasgroepen samen

 

Wijzigen klasgroep

Nieuwe studenten kunnen aanvragen om (bij een vriend of vriendin) in een bepaalde klasgroep te zitten. Aanvragen die ons vóór 20 september 2018 bereiken worden in de mate van het mogelijke doorgevoerd. Je kan hiervoor een mail sturen naar onthaal.dilbeek@odisee.be. Nadien worden er geen wijzigingen meer toegestaan.

Specifieke kledij

Bepaalde praktijksessies vinden plaats in de sportzalen, waar het verplicht is om indoorschoenen te dragen (schoenen die enkel binnen worden gedragen). Je zorgt ook best voor gemakkelijke kledij.

Lockers

Aan het onthaal van Campus Parnas kan je terecht voor het huren van een locker. 
Je betaalt éénmalig een waarborg van € 25, die wordt teruggestort op aanvraag wanneer je je locker niet meer gebruikt.

Hoe kan je een locker aanvragen:

  • Kom met je studentenkaart naar het onthaal.
  • Betaal je waarborg (€ 25) via bancontact.
  • De dag erna ontvang je je kleur en het nummer van je locker.

De lockers bevinden zich op de benedenruimte aan de sportinfrastructuur. Je kan je locker openen door je studentenkaart voor de locker van jouw kleur (we hebben 3 kleuren) te houden. Je zal een kleine klik horen; het slotje van jouw locker opent zich. Als je ondertussen vergeet naar je locker te gaan zal dit zich na 8 seconden opnieuw sluiten (veiligheid). Je kan tijdens je hele studietijd op campus Parnas je eigen locker behouden. Als je je locker niet meer wenst te gebruiken kom je met je studentenkaart naar het onthaal. Je kaart wordt dan gedeactiveerd en je waarborg wordt teruggestort. Er zijn ook nog een 40-tal lockers (rode lockers in het begin van de gang) beschikbaar met sleutel voor studenten die liever dit formaat verkiezen.