Ontwerp- en productietechnologie

Instapcursus wiskunde

De instapcursus wiskunde wordt ingericht voor studenten die minder dan 4u wiskunde hadden in het laatste jaar secundair onderwijs en wordt gratis aangeboden.

Deze cursus gaat door op maandag 3 september, dinsdag 4 september, maandag 10 september en dinsdag 11 september 2018, telkens van 9u tot 15u.

Je kan vanaf 1 juni 2018 inschrijven via de website http://instapcursussentcg.odisee.be/

Onthaaldag

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldag. Deze onthaaldag is een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling.

1e jaarsstudenten:

Op de onthaaldag zullen we je informeren over alle organisatorische aspecten van je opleiding. Je aanwezigheid is hier een vereiste om vanaf maandag 24 september vlot met je opleiding van start te kunnen gaan.
We verwachten je op maandag 17 september 2018 om 9u in het Klein Auditorium (D002) van de Technologiecampus Gent (einduur +/- 16u).

Programma:

  • Praktische informatie zoals verdeling labogroepen, uurroosters, weekplanning
  • Voorstelling van dienst studentenvoorzieningen en studentenclubs
  • Passen/aankoop van beschermingskledij
  • Cursusverkoop
  • Kennismaking met campus/docenten/medestudenten

Studenten met opleidingsonderdelen uit 2e en 3e jaar:

De onthaaldag voor 2e en 3e jaars of studenten met een gemengd programma gaat door op maandag 17 september 2018 om 9u30 in E031.

Start academiejaar

Maandag 24 september 2018 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Wijzigen klasgroep

1e jaarsstudenten die met een medestudent (max 4 personen) in dezelfde klas willen zitten, kunnen dit vóór 3 september 2018 doormailen naar martina.arys@odisee.be met als onderwerp: samen in klas + studierichting. Gelieve duidelijk jouw naam en de naam én voornaam van je medestudent(en) in je mail te vermelden. Mails die later toekomen, worden niet meer behandeld.

2e en 3e jaarsstudenten zullen automatisch met hun klasgenoten van het vorig jaar doorschuiven naar een volgende klasgroep.  Hiervoor dienen geen mails te worden verstuurd.

Wat heb je nodig in de opleiding?

Meetgereedschap (schuifmaat), veiligheidsbril, veiligheidsschoenen, overall.
Enkele de overall is verplicht aan te kopen via de hogeschool.

Specifieke informatie vind je weldra op Toledo (https://student.odisee.be/toledo).

Bescherm- en werkkledij

De aankoop van bescherm- en werkkledij verloopt via de webshop www.atworkshop.be/odisee. Dit kan je thuis doen of tijdens de pasmomenten op de campus.
Meer info volgt later.