Maatschappelijk werk

Onthaaldag

Aan onze hogeschool staat de student centraal. We willen je dan ook graag leren kennen en persoonlijk verwelkomen op onze co-hogeschool en in onze opleiding.

We organiseren hiervoor geen onthaaldagen in de week van 14 september (dus dat weekje ben je nog vrij), maar we organiseren wél interessante startmomenten in jouw eerste lesweek, dus vanaf maandag 21 september.
We vragen je om dus zeker aanwezig te zijn op de hogeschool op maandag 21 september om 9u30 (info over het lokaal volgt nog). Deze startmomenten zijn verplicht. Tevens is het een unieke gelegenheid om jouw nieuwe medestudenten en de docenten in onze opleiding te leren kennen in een fijne en studentikoze sfeer.  Eveneens willen we op die startmomenten jou reeds zoveel mogelijk essentiële informatie meegeven (over bijv. de studentenvoorzieningen/ondersteuning in onze hogeschool, de informatica-toepassingen, enz.) zodat je het academiejaar met een gerust gevoel én op de juiste wijze kan starten.  Zodat je ook digitaal meteen mee bent (bijv. gebruik van je Odisee-mail, gebruik van het leerplatform Toledo, …). Je krijgt tijdens deze opstartmomenten alleszins ook zeker alle info die in andere opleidingen op een onthaaldag zou gegeven worden; bij ons heeft het gewoon een ietsje andere naam en staat het niet gepland in de week van 14/09 maar wél op maandag 21/09.

We maken er samen met jou een fantastisch (én coronaproof) academiejaar van!

 

 

Welkom in het graduaat Maatschappelijk Werk.  Volgende week start jij aan een boeiende opleiding die inzet op véél praktijk, een persoonlijke begeleiding door een mentor en werkplekbegeleider, met veel aandacht voor sociaal Brussel.
Aan onze hogeschool staat de student centraal. We willen je dan ook graag leren kennen en persoonlijk verwelkomen op onze co-hogeschool en in onze opleiding.

We organiseren hiervoor geen onthaaldagen in de week van 14 september (dus dat weekje ben je nog vrij), maar we organiseren wél interessante startmomenten in jouw eerste lesweek, dus vanaf maandag 21 september.
We vragen je om dus zeker aanwezig te zijn op maandag 21 september om 9u30
Omwille van Coronamaatregelen zullen de lessen en activiteiten van school plaatsvinden op de Sint-Jorissite in de Cellebroerstraat 16b, 1000 Brussel (niet zo ver van het centraal station).
Via deze link vind je een wegbeschrijving : https://www.deovermolen.be/nl/wie-we-zijn/ons-bereiken/

Maandag 21 september wordt je verwacht om 9u30 tot 16u. ’s Middags kan je in de buurt iets gaan eten of je brengt zelf wat mee. Voor de rest van de week geldt hetzelfde uurrooster en afspraakadres.

Ook vragen we je om uitgerust te zijn met schrijfgerief, een schriftje voor persoonlijke notities en een map voor losse bladen.

Op deze onthaaldag en voor de rest van de week gaan we kennismaken met elkaar en met Brussel. Eveneens willen we op die startmomenten jou reeds zoveel mogelijk essentiële informatie meegeven over de opleiding en over onze hogeschool (over bijv. de studentenvoorzieningen/ondersteuning in onze hogeschool, de informatica-toepassingen, enz.) zodat je het academiejaar met een gerust gevoel én op de juiste wijze kan starten.  Zodat je ook digitaal meteen mee bent (bijv. gebruik van je Odisee-mail, gebruik van het leerplatform Toledo, …).

Dus: niet te missen (verplichte) dagen voor een goede start.
Wij hebben er alvast veel zin in!

Voor meer informatie over deze startdagen/-weken kan je ook steeds terecht bij het studiegebiedsecretariaat : Ellen Crombez – ellen.crombez@odisee.be

Start academiejaar

Maandag 21 september 2020 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Laptop

Om de opleiding te volgen, moet je beschikken over je eigen laptop. Bekijk de systeemvereisten.

Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

Meer informatie vind je hier.

Software

Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via de appstore. Je vindt ook een basispakket via academicsoftware.
​Je vindt de tegels 'Appstore' en 'Software nodig?'
(academicsoftware) op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.