Gezinswetenschappen

Stevig uit de startblokken

We willen je van bij de start ondersteunen met een aantal sessies over studeervaardigheden en we willen je helpen om de opleiding met meer zelfvertrouwen aan te vatten.
Je kan hiertoe deelnemen aan het coachingprogramma dat we begin september en begin oktober organiseren.  Meer info en hoe je hiervoor moet inschrijven volgt weldra.

In de loop van het academiejaar origaniseren we nog de volgende sessies. Deze worden georganiseerd buiten de reguliere lesdagen:

  • Studeervaardigheden
  • Beantwoorden van (examen)vragen
  • Taalondersteuning door een taalcoach
  • Omgaan met faalangst

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling.

Ben je ingeschreven voor de bachelor in de Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassen studenten (kort na het secundair onderwijs)?
Dan verwachten wij je op vrijdag 20 september 2019 om 10u en maandag 23 september vanaf 9u voor onze onthaaldagen op de campus te Schaarbeek.

Ben je ingeschreven in het traject voor volwassen studenten?
Dan krijg je een onthaalsessie op je eerste lesdag. Afhankelijk van welke lesdag je kiest om de lessen in het eerste jaar te volgen, start je op maandag 9 september, donderdag 12 september of zaterdag 14 september 2019, om 9u30. Alle volgende lesdagen starten om 9u. Tijdens de voormiddag krijg je een introductie, na de middagpauze starten we met de eerste les. Deze eindigt om 17u.

Start academiejaar

Afhankelijk van het traject waarin je de opleiding Gezinswetenschappen komt volgen, start je:

  • op maandag 23 september 2019 in het traject voor jongvolwassen studenten.
  • op maandag 9 september, donderdag 12 september of zaterdag 14 september 2019 voor volwassen studenten.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Lessenroosters

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor volwassen studenten kan je binnenkort hier vinden.

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassen studenten kan je binnenkort hier terugvinden.

Toelatingsassessment

Ben je niet in het bezit van een diploma secundair onderwijs (6e jaar ASO, TSO, KSO of 7e jaar BSO) en ben je minimum 21 jaar? Dan kan je deelnemen aan een toelatingsassessment op onze campus om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding Gezinswetenschappen. Daartoe dien je een portfolio in, bestaande uit je curriculum vitae, eventueel vergezeld van een attest van tewerkstelling, en een motivatiebrief. Na het indienen word je dan uitgenodigd voor het toelatingsassessment, dat doorgaat op donderdag 27 juni om 13u. Meer info vind je later op deze pagina.