Gezinswetenschappen

Stevig uit de startblokken

We willen je van bij de start ondersteunen met een aantal sessies over studeervaardigheden en we willen je helpen om de opleiding met meer zelfvertrouwen aan te vatten.

Daarom organiseren we op donderdag 6 september 2018 van 10u tot 15u30 een 'zomersessie studeervaardigheden' (meer info en online inschrijving).
Of je kan ook deelnemen aan het coachingprogramma op dinsdag 11 september en dinsdag 9 oktober 2018, telkens van 9u tot 16u (meer info en online inschrijving).

In de loop van het academiejaar origaniseren we nog de volgende sessies. Deze worden georganiseerd buiten de reguliere lesdagen:

  • Studeervaardigheden
  • Beantwoorden van (examen)vragen
  • Taalondersteuning door een taalcoach
  • Omgaan met faalangst

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling.

Ben je ingeschreven voor de bachelor in de Gezinswetenschappen in het traject voor studenten zonder levens- en werkervaring (kort na het secundair onderwijs)?
Dan verwachten wij je op vrijdag 21 september 2018 om 10u en maandag 24 september vanaf 9u voor onze onthaaldagen op de campus te Schaarbeek.

Ben je ingeschreven in het traject voor studenten met levens- en werkervaring (traject voor volwassenen)?
Dan krijg je een onthaalsessie op je eerste lesdag. Afhankelijk van welke lesdag je kiest om de lessen in het eerste jaar te volgen, start je op maandag 10 september, donderdag 13 september of zaterdag 15 september 2018, om 9u30. Tijdens de voormiddag krijg je een introductie, na de middagpauze starten we met de eerste les. Deze eindigt om 17u.

Start academiejaar

Afhankelijk van het traject waarin je de opleiding Gezinswetenschappen komt volgen, start je:

  • op maandag 24 september 2018 in het traject voor studenten zonder levens- en werkervaring.
  • op maandag 10 september, donderdag 13 september of zaterdag 15 september 2018 voor studenten met levens- en werkervaring.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Lessenroosters

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen (volwassenen) kan je hier vinden:

1ste jaar          2de jaar          3de jaar

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassenen kan je hier terugvinden:

1ste jaar 

Toelatingsassessment

Ben je niet in het bezit van een diploma secundair onderwijs (6e jaar ASO, TSO, KSO of 7e jaar BSO) en ben je minimum 21 jaar? Dan kan je deelnemen aan een toelatingsassessment op onze campus om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding Gezinswetenschappen. Daartoe dien je een portfolio in, bestaande uit je curriculum vitae, eventueel vergezeld van een attest van tewerkstelling, en een motivatiebrief. Na het indienen word je dan uitgenodigd voor het toelatingsassessment, dat doorgaat op donderdag 28 juni of vrijdag 14 september, telkens om 13u. Meer info.

Van 11u tot 12u30 kan je een infosessie ter voorbereiding van het toelatingsassessment volgen. Dit is niet verplicht maar wel aan te raden.