Gezinswetenschappen

Stevig uit de startblokken

Wil jij van bij de start een extra duwtje in de rug? Wil je tips over succesvoller omgaan met twijfel, stress en onzekerheid? Je eigen krachten verkennen en leren inzetten? Werken aan haalbare doelen? Dan is ons coaching programma voor startende studenten misschien net wat je zoekt. We organiseren twee bijeenkomsten: op dinsdag 3 september en op dinsdag 1 oktober 2019. Inschrijven kan t.e.m. 1 september 2019 via info.schaarbeek@odisee.be. Je vindt meer info in de flyer.

In de loop van het academiejaar organiseren we nog de volgende sessies. Deze worden georganiseerd buiten de reguliere lesdagen:

 • Studeervaardigheden
 • Beantwoorden van (examen)vragen
 • Taalondersteuning door een taalcoach
 • Omgaan met faalangst

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling.

Ben je ingeschreven voor de bachelor in de Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassen studenten (kort na het secundair onderwijs)?
Dan verwachten wij je op vrijdag 20 september 2019 om 10u en maandag 23 september vanaf 9u voor onze onthaaldagen op de campus te Schaarbeek.

Ben je ingeschreven in het traject voor volwassen studenten?

Dan verwachten we jou op een van deze onthaaldagen, van 9u30 tot 17u (Alle volgende lesdagen starten om 9u)

 • Maandag 9 september
 • Donderdag 12 september
 • Zaterdag 14 september

Best kies je voor de dag waarop je ook de rest van het academiejaar de lessen zal volgen zodat je meteen mee bent.

Wat staat er op het programma?

Voormiddag:

 • We verwelkomen je met open armen…
 • Je ontvangt je cursusmateriaal en alle mogelijke praktische info over het reilen en zeilen op de campus.
 • Je gaat op ontdekking in het gebouw en je ontmoet de diverse bewoners.
 • Bovenal maak je kennis met je medestudenten!

Namiddag:

 • Je krijgt een voorstelling van het opleidingsonderdeel Projectwerk en Praktijkverdieping I.
 • Ook hier staat kennismaking centraal; je leert jouw groepsgenoten kennen waarmee je een heel jaar rond een project zal samenwerken.

Start academiejaar

Afhankelijk van het traject waarin je de opleiding Gezinswetenschappen komt volgen, start je:

 • op maandag 23 september 2019 in het traject voor jongvolwassen studenten.
 • op maandag 9 september, donderdag 12 september of zaterdag 14 september 2019 voor volwassen studenten.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Lessenroosters

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor volwassen studenten kan je hier vinden.

          1ste opleidingsfase            2de opleidingsfase           3de opleidingsfase 

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassen studenten kan je hier terugvinden.

           1ste opleidingsfase            2de opleidingsfase           3de opleidingsfase 

Toelatingsassessment

Ben je niet in het bezit van een diploma secundair onderwijs (6e jaar ASO, TSO, KSO of 7e jaar BSO) en ben je minimum 21 jaar? Dan kan je deelnemen aan een toelatingsassessment op onze campus om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding Gezinswetenschappen. Daartoe dien je een portfolio in, bestaande uit je curriculum vitae, eventueel vergezeld van een attest van tewerkstelling, en een motivatiebrief. Na het indienen word je dan uitgenodigd voor het toelatingsassessment, dat doorgaat op vrijdag 6 september om 13u.

Voorbereidend Jaar

Wist je dat je ook voor een Voorbereidend Jaar Gezinswetenschappen kan kiezen? Dan neem je slechts 30 studiepunten op (van de 60). Je komt op maandag naar de les en je krijgt in kleine groep extra ondersteuning voor studie- en taalvaardigheden. Wil je meer weten, neem dan contact op met Cathy Szafranski (cathy.szafranski@odisee.be) of spreek haar aan tijdens de onthaaldag. Je kan ook langskomen op de infosessie voor een persoonlijk gesprek. Deze organiseren we op maandag 2 september tussen 10u en 16u op onze campus. Je vindt meer info in de flyer.

Heb je nog vragen?

Je kan ons bellen op 02/240 68 40, mailen op info.schaarbeek@odisee.be, of loop gewoon eens langs, we helpen je met veel plezier verder !