Gezinswetenschappen

Introductiedag

Je schreef onlangs in voor de opleiding Gezinswetenschappen. We kijken er alvast enorm naar uit om samen met jou deze uitdaging aan te gaan en geven je graag wat meer informatie over hoe het academiejaar zal verlopen.

We verwelkomen je graag met open armen op onze campus voor een introductiedag. De focus ligt hierbij vooral op kennismaking en informatie-uitwisseling (over o.a. de opleiding in het algemeen, studieprogramma, vrijstellingen, verkorte trajecten, leergroep Gezinswetenschappen). Aansluitend aan dit onthaalmoment krijg je, indien je dit wenst, de mogelijkheid je studietraject te bespreken met één van onze trajectbegeleiders. Vergeet alvast je mondmasker niet. Ook indien je beschikt over een eigen laptop, mag je die zeker meebrengen (dit is echter geen vereiste).

 • Traject voor volwassenen

Maandag 14, donderdag 17 of zaterdag 19 september (afhankelijk van de lesdag die je verkiest) van 9.30u – 13.00u.

 • Traject voor jongvolwassenen

Maandag 21 september van 13.00u tot 16.00u

Praktisch - inschrijvingsprocedure

Om een beter zicht te krijgen op jouw traject, zouden we willen vragen nog een aantal gegevens (waaronder de keuze van je lesdag) door te geven en een korte vragenlijst in te vullen via deze link.

Ontving je nog geen inschrijvingsdocumenten per mail, maar startte je de inschrijvingsprocedure al, dan zijn er verschillende mogelijkheden: 

 • Je moet nog een aantal documenten opladen, vooraleer je inschrijving volledig is. Dit doe je door opnieuw in te loggen via www.odisee.be/nl/inschrijven met het mailadres en wachtwoord dat je eerder instelde.
 • Je inschrijving is compleet; alle documenten werden opgeladen. Je inschrijving zal eerstdaags verwerkt worden door de dienst studentenadministratie.

Start academiejaar: COVID19–aangepast onderwijsconcept

Het komende academiejaar zal er anders uit zien dan we gewoon zijn. Alle lessen rond projectwerk, praktijkverdieping en methodieken, waarbij aanwezigheid een vereiste is, alsook telkens de eerste les van een nieuw opleidingsonderdeel zullen we 100% op de campus organiseren. Voor andere lessen wordt geopteerd voor een mix tussen online lesgeven en lessen die op de campus zullen doorgaan. Na afloop van een lessenreeks volgt een monitoraat.

 • Traject voor volwassenen

De eerste lessen zullen doorgaan op maandag 21, donderdag 24 of zaterdag 26 september op de campus.

 • Traject voor jongvolwassenen

De eerste lessen gaan door op dinsdag 22 september.

  Klasgroepen en groepstoewijzing

  Aangezien we werken met een beperkte capaciteit van de grote lokalen (1/5), zullen een aantal lesgroepen ontdubbeld worden. In de eerste opleidingsfase is dit het geval voor de maandag- en de donderdaggroep. Op basis van het aantal huidige inschrijvingen stelt zich voor de zaterdaggroep geen probleem. Indien dit nodig zou blijken, zullen we ook deze groep ontdubbelen. Ook hierover krijg je meer informatie op de introductiedag. 

  Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

  Lessenroosters

  Het lesrooster, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, is hieronder terug te vinden en zal uitgebreid toegelicht worden op de introductiedag.

  De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor volwassen studenten kan je hier vinden.

            1ste opleidingsfase - maandag          1ste opleidingsfase - donderdag          1ste opleidingsfase - zaterdag

  De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassen studenten kan je hier terugvinden.

             1ste opleidingsfase           

  Cursussen en handboeken

  Cursussen en handboeken bestel je vanaf dit academiejaar online. Meer informatie en de mogelijkheid om te bestellen kan je terugvinden via student.odisee.be > Cursussen en handboeken (info). Opgelet, dit is enkel mogelijk na volledige inschrijving en activatie van je studentenaccount.  

  Laptop

  Om de opleiding te volgen, moet je beschikken over je eigen laptop. Bekijk de systeemvereisten.

  Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

  Meer informatie vind je hier.

  Software

  Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via de appstore. Je vindt ook een basispakket via academicsoftware.
  ​Je vindt de tegels 'Appstore' en 'Software nodig?' (academicsoftware) op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.

  Heb je nog vragen?

  Je kan ons bellen op 02-240 68 40 en mailen naar info.schaarbeek@odisee.be.