Chemie

Instapbegeleiding

Instapcursus chemie

Heb je in het secundair onderwijs een minder wetenschappelijke opleiding gevolgd? Chemie niet als apart vak, maar onderdeel van natuurwetenschappen? Dan kun je je kennis bijschaven in de instapcursus chemie. De cursus loopt van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september 2019, van 8u45 tot 12u30.

Instapcursus wiskunde

Heb je in het secundair onderwijs 3 uur wiskunde gehad of minder?
Dan kun je je kennis bijschaven in de instapcursus. We maken voornamelijk oefeningen. Je krijgt ook gratis de brochure ‘Wiskunde voor wetenschappen’. De cursus loopt van maandag 9 september tot en met vrijdag 13 september 2019, van 8u45 tot 12u30.

Ontdek hier het volledige programma.
De cursussen gaan door op de Technologiecampus Gent .
De kostprijs voor de cursus wiskunde bedraagt 25 euro, voor chemie 25 euro. Gratis voor studenten die zich inschrijven voor een opleiding bij Odisee.

Interesse in één of beide instapcursus(sen)?
Schrijf je in via http://instapcursussen.odisee.be.

Onthaaldag

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldag. Deze onthaaldag is een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling, krijg je uitleg over de opleiding en het campus-studentenleven. Je ontvangt dan je lessenrooster en kunt de cursussen en labomateriaal aankopen.

Nieuwe studenten

De onthaaldag voor nieuwe studenten is een absolute must en gaat door op woensdag 18 september 2019 van 9u30 tot 15u30.
Elke student wordt er verwacht. Je krijgt info over je ISP-dossier, lessenrooster, labogroepen en je kan ook je cursussen aankopen.

Herinschrijvers

De onthaaldag voor herinschrijvers gaat door op vrijdag 20 september 2019 van 13u tot 15u.
Elke student wordt er verwacht. Je krijgt info over je ISP-dossier, lessenrooster, labogroepen en je kan ook je cursussen aankopen.

Hulp nodig bij het invullen van je ISP?
Tussen 11u en 12u30 wordt boven in de bib een ISP-helpdesk voorzien. 

Start academiejaar

Maandag 23 september 2019 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Wijzigen klasgroep

Indien je met een medestudent (max 4 personen) in dezelfde klas zou willen zitten, kan je vóór vrijdag 6 september 2019 een mail sturen naar naar kim.coolens@odisee.be met als onderwerp: samen in klas + studierichting. Gelieve duidelijk jouw naam en de naam én voornaam van je medestudent(en) in je mail te vermelden. Mails die later toekomen, worden niet meer behandeld.

Bescherm- en werkkledij

De aankoop van bescherm- en werkkledij verloopt via de webshop www.atworkshop.be/odisee. Dit kan je thuis doen of tijdens de pasmomenten op de campus.
Meer info vind je hier.