Bouw- en houtconstructie

Onthaaldag

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldag. Deze onthaaldag is een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling.

Je wordt verwacht op maandag 16 september 2019.

Op het programma:

  • Zoals afgesproken met Kurt vanaf 9u indienen van stagecontract (op het secretariaat L-gang bij Chantal )
  • Verwelkoming door opleidingshoofd om 10u in lokaal 0L10
  • ICT-inleiding: digitale leeromgeving, PC-vereisten,…
  • Voorstelling STUVOplus: (sociale) studentenvoorzieningen, studiebegeleiding, fiets huren, sporten,…
  • Meedelen van lessenrooster = registreren van je individueel studieprogramma (ISP) = persoonlijk uurrooster

Aansluitend met dit infomoment krijg je ook de gelegenheid onder begeleiding je inschrijving of je studietrajectdossier  verder in orde te brengen. De trajectbeheerder (Mevr. Carlé) zal hierbij aanwezig zijn We raden je aan om reeds thuis je inschrijving te starten.

Als je de opleiding HBO5 Bouw- en Houtconstructies (CVO Kisp) wilt voltooien, dan moet je bij de inschrijving kiezen voor de opleiding Graduaat in de bouw- en houtconstructie, dag in afbouw (Aalst). Je zal in academiejaar 2019-2020 in fase 2 van deze opleiding zitten (tenzij je nog veel vakken van vorig jaar moet hernemen). Je krijgt bij het afronden van deze opleiding de nieuwe graduaatstitel, maar wel in de Bouw- en Houtconstructie, omdat dit de opleiding is die je hebt genoten.

  • Inschrijven kan je reeds online (starten) via deze link https://www.odisee.be/nl/inschrijven.
  • Vanaf 15 september tot 15 oktober 2019 kan je je individueel studieprogramma registreren (ISP).
  • Pas 24u na verwerking van je inschrijving en het activeren van je 2 accounts kan je je individueel studieprogramma = (ISP) ingeven
  • Je zal hierbij je toelating tot inschrijving en je trajectdossier nodig hebben. Deze documenten voeg ik toe in bijlage. Onderteken de documenten ter goedkeuring alvorens ze op te laden.
  • Het is belangrijk dat je maandag (of bij inschrijving) alle gegevens over je studieloopbaan bij het CVO of maw je identiteitskaart en modulebewijzen kan voorleggen. Breng ook een foto mee.

Je kan het uurrooster raadplegen, klik op de knop “Uurrooster” en kies in het dialoogkadertje voor “2e opleidingsfase”. Je kan dan zien wanneer de stage ingepland staat.

Deze introductiedag zal ten laatste eindigen rond 16u00.

Start academiejaar

Maandag 23 september 2019 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen om 8u30 volgens het lessenrooster.

Persoonlijke beschermmiddelen en uitrusting voor de bedrijfs- en werfbezoeken en voor het werkplekleren

Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): helm, veiligheids­schoenen, werkkledij (werkbroek, werkvest of overall) is verplicht tijdens de werfbezoeken, bij sommige bedrijfsbezoeken en tijdens het werkplekleren.

Bij de uitvoering van oefeningen op de campus en bij bedrijfs- en werfbezoeken is bovendien het dragen van een fluohesje verplicht.

Meer info hierover volgt later.

Extra studiekosten

In de loop van het academiejaar zal via factuur een forfaitair bedrag van € 1,50 per opgenomen studiepunt per academiejaar aangerekend worden om de kosten te dekken voor o.m. het gebruik van het materieel en het materiaal dat de opleiding ter beschikking stelt, het busvervoer voor werfbezoeken, losse kopies edm. Aangezien het een forfaitaire dekking betreft, is er niet altijd oorzakelijk verband tussen de inhoud van de leeractiviteiten op het Individuele Studieprogramma en de aangerekende kost.

Bijv.: Neem je als student 60 studiepunten op, dan bedraagt deze kostentoerekeningsfactuur 60 x € 1,50 = € 90.