Biomedische laboratoriumtechnologie

Instapbegeleiding

Instapcursus chemie

Heb je in het secundair onderwijs een minder wetenschappelijke opleiding gevolgd? Dan kun je je kennis bijschaven in de instapcursus chemie. De cursus loopt van dinsdag 1 september tot en met maandag 7 september 2020, van 8u45 tot 12u30.

Instapcursus organische chemie

Heb je in het secundair onderwijs een minder wetenschappelijke opleiding gevolgd? Dan kun je je kennis bijschaven in de instapcursus Organische chemie. De cursus loopt van maandag 14 september en dinsdag 15 september 2020, van 9u00 tot 12u30.

Instapcursus wiskunde

Heb je in het secundair onderwijs 3 uur wiskunde gehad of minder?
Dan kun je je kennis bijschaven in de instapcursus. We maken voornamelijk oefeningen. Je krijgt ook gratis de brochure ‘Wiskunde voor wetenschappen’. De cursus loopt van dinsdag 8 september tot en met vrijdag 11 september 2020, van 8u45 tot 12u30.

Labovaardigheden

Wil je je labovaardigheden oefenen, dat kan woensdag 2 september en donderdag 3 september 2020 van 13u30 tot 16u30. Omdat we de oefengroepjes qua grootte beperkt willen houden kunnen deze labovaardigheden eventueel nogmaals ingericht op vrijdag 4 september en maandag 7 september 2020 van 13u30 tot 16u30.

De cursussen gaan door op de Technologiecampus Gent  en worden gratis aangeboden.

Interesse in één of meerdere instapcursus(sen)?
Schrijf je in via http://instapcursussen.odisee.be.

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. 

Nieuwe studenten

De onthaaldag voor nieuwe studenten is een absolute must en gaat door op woensdag 16 september 2020 van 13u15 tot 16u15. Je krijgt essentiële info over je lessenrooster. Daarnaast kan je ook meteen op een leuke manier kennis maken met de studenten uit je labogroep en met enkele studentcoaches uit onze opleiding. Wij kijken alvast uit naar deze ontmoeting!

Herinschrijvers

Alle info over je ISP-dossier, lessenrooster, labogroepen, het rolmodel-project en ambassadeursschap worden online toegelicht. In de eerste lesweek maak je kennis met de studenten uit je labogroep.

Start academiejaar

Maandag 21 september 2020 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Wijzigen klasgroep

De samenstelling van de groepen gebeurt automatisch. Wanneer er een gemotiveerde reden is om van klasgroep te veranderen zal je dit kunnen aanvragen op het studiegebiedssecretariaat via het formulier ‘klasgroep wijziging’.

Bescherm- en werkkledij

Aankoop van jouw labojas met lange mouwen en klein materiaal gebeurt via de webshop: https://odisee.atworkshop.be/

Je kiest je campus, je opleiding, je artikelen en je rekent online af.

Als jouw bestelling ten laatste op woensdag 09 september 2020 wordt geplaatst via de webshop kan jouw bestelling tijdig geleverd worden op de campus zodat je helemaal klaar bent voor de start van het nieuwe academiejaar.

Let op! Zonder dit materiaal kan je niet deelnemen aan de practica en kan de toegang tot het labo geweigerd worden.

Meer info over de levering zelf krijg je op jouw introductiedag (afhaalmoment en plaats van afhaling). 
Bestel dus snel, zodat je zeker goed van start kunt gaan.

Alle bestellingen die later dan woensdag 09 september 2020 worden geplaatst worden op een later tijdstip geleverd op de campus.

  • Bestellingen die geplaatst worden ten laatste op woensdag 16 september worden in de week van 28 september geleverd.
  • Bestellingen die geplaatst worden ten laatste op woensdag 30 september worden in de week van 12 oktober geleverd.

Indien je de kledij dringend nodig hebt, kan je dit altijd zelf afhalen in de winkel van @Workshop of kiezen voor levering op een privéadres. Dit is mogelijk mits een bijkomende kost van €7,5 (BE) of €12,00 (NL).

Laptop

Om de opleiding te volgen, moet je beschikken over je eigen laptop. Bekijk de systeemvereisten.

Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

Meer informatie vind je hier.

Software

Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via de appstore. Je vindt ook een basispakket via academicsoftware.
​Je vindt de tegels 'Appstore' en 'Software nodig?'
(academicsoftware) op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.