Agro- en biotechnologie

Introductiecursussen

Er worden 2 introductiecursussen ingericht: scheikunde en wiskunde. Deze cursussen richten zich voornamelijk tot studenten van de opleidingen Agro- en biotechnologie, Verpleegkunde en Vroedkunde.

  • De introductiecursus scheikunde wordt gegeven op  maandag 14/09, dinsdag 15/09 en woensdag 16/09 van 09.00 tot 12.00 uur voor groep 1 en van 13.00-16.00 uur voor groep 2. Deze cursus wordt ingericht voor studenten die weinig of geen scheikunde hebben gekregen in hun secundair onderwijs of hun kennis hiervan wensen op te frissen.

Je kan je inschrijven voor deze cursus via onderstaande link.

De inschrijving voor de cursus en hand-outs is gratis. 
De 1e dag van de cursus meld je je aan de receptie tegen 08.30 uur. De lessen gaan door in lokaal 020.

  • De introductiecursus wiskunde wordt gegeven op woensdag 16/09/2020 van 09.00-12.00 uur voor groep 1 en van 13.00-16.00 uur voor groep 2. (inhoud : omzetten van een probleem in een vergelijking of formule,  vergelijkingen oplossen, rekenen met percentages, kennis van regel van drie, analyseren en interpreteren van tabellen, machtsverheffing, werken met breuken, bewerkingen en hun eigenschappen, gebruik en betekenis van haakjes)

De inschrijving voor de cursus en hand-outs is gratis. Inschrijven kan via volgende link
De lessen vinden plaats in lokaal N026. Gelieve je aan te melden aan de receptie.

Onthaalweek

De week voor de officiële start van het academiejaar geven we die week iedere dag korte filmpjes vrij met informatie over de verschillende elementen en mensen die je in je opleiding zal tegenkomen: trajectbegeleiding, internationalisering, opleidingssecretariaat, bib, enz.

Op het einde van die week onthalen we je op de campus in kleine groepen, onder begeleiding van enkele docenten. Zo kan je ook “live” kennismaken met de opleiding en je collega-studenten, voor je er echt aan begint. Zodra de corona-maatregelen voldoende duidelijk zijn, communiceren we die planning, ook via de kanalen voor ingeschreven studenten.

In de onthaalweek krijgt elke ingeschreven student op zijn Odisee e-mailadres de links naar korte filmpjes waarin de opleiding wordt voorgesteld, alsook een inschrijvingslink voor het onthaalmoment op de campus op vrijdag 18 september.

Start academiejaar

Maandag 21 september 2020 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Bescherm- en werkkledij

De aankoop van bescherm- en werkkledij verloopt via de webshop https://odisee.atworkshop.be.
Meer info vind je hier

Laptop

Om de opleiding te volgen, moet je beschikken over je eigen laptop. Bekijk de systeemvereisten.

Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje in de Odisee academicshop.

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Techniekers die je bijstaan – op kot, op de campus of bij je thuis.

Meer informatie vind je hier.

Software

Raadpleeg en installeer de software van jouw opleiding via academicsoftware.
​Je vindt de tegel ‘Software nodig?' op student.odisee.be > dashboard ICT-ICTO.

Wegwijs op Campus Sint-Niklaas

In deze gids vind je alle informatie over campus Sint-Niklaas. Je krijgt een overzicht van alle faciliteiten, diensten, afspraken en procedures. In de inhoudstafel kan je op elk hoofdstuk doorklikken voor gedetailleerde informatie.